Laskar Puntlastechniek

Componenten voor machinebouw

Neem vrijblijvend contact met ons op

MODULAIRE PUNTLASUNITS

Deze modulaire puntlasunits zijn ontwikkeld om bij puntlasprojecten de bouw van speciale puntlasinstallaties te vereenvoudigen. Elke laskop kan afzonderlijk van de andere laskoppen werken, maar ook samen in een lijn zonder dat er een extra externe bediening nodig is. Door de compacte bouw van deze units, compleet met transformatoren, elektronische bediening, thyristor, cilinder, pneumatisch- en koelingscircuit, is het mogelijk een veelzijdig multi-puntlassysteem op te bouwen die tegen minimale kosten te veranderen is.

Door de aansluitingen van de verschillende lasmodulen te verdelen over 3 fasen en door in lijn te lassen, wordt de netbelasting verminderd en de productiviteit verhoogd.

Belangrijkste kenmerken:
– Leverbaar met en/of zonder lasbesturing.
– Verschillende elektrodehouders leverbaar voor verschillende doeleinden.
– Watergekoelde transformator, thyristor, elektrodehouder en elektroden.
– Thermisch beveiligd.
– Twee-traps smeervrije pneumatische cilinder.

INVERTER BOOSTERS

Serie middelfrequent boosters voor toepassing in weerstandlasprocessen. De middelfrequent booster is onder andere inzetbaar bij de volgende lasprocessen: puntlassen, projectielassen, rolnaadlassen, micro punt-projectielassen, en bij puntlasprocessen met een zeer korte lastijd en/of materialen met een lage weerstand zoals aluminium.

Kenmerken van middelfrequent technologie:
– Nauwkeurige stroomregeling door terugkoppeling van de lasstroom vanuit zowel het primaire als secundaire stroomcircuit;
– Het geïnstalleerde vermogen t.o.v. wisselstroom ligt aanzienlijk lager waardoor minder afzekering nodig is;
– Lasstroom instelbaar per milliseconde, waardoor het lasproces zeer nauwkeurig te regelen is;
– Middelfrequent technologie heeft in vergelijking tot wisselstroom een veel efficiëntere warmteafgifte. Dit maakt het mogelijk om hetzelfde lasresultaat in een kortere tijd te verkrijgen. Daarnaast is de warmte beïnvloede zone rondom de las kleiner, waardoor de eigenschappen van het materiaal homogener blijft;
– Koppeling met compacte transformatoren (ca. 50% kleiner t.o.v. wisselstroom);
– Instelbare werkfrequentie van 1000 Hz tot 4000 Hz;
– De booster beschikt over 6 werk modi: constant stroom, constant power, constant voltage, FIX, constant energy, en dynamische modus;
– Lasprogramma’s die extern oproepbaar zijn;
– Programmering mogelijk via de lasbesturing;
– Ethernet RJ45 10/100 Mbit/s aansluiting mogelijk voor het programmeren van de booster via Tecnanet software;
– Aansturen van positiesensoren die plaatdikte en indrukking tijdens het proces controleren;
– Automatische tussentijdse verhoging van de lasstroom als compensatie van slijtage/ vervuiling van de elektroden.

LASBESTURINGEN

Laskar Puntlastechniek B.V. beschikt over een complete range lasbesturingen. Deze besturingen kunnen worden toegepast in nieuwe installaties maar ook in bestaande opstellingen. Dit kan zowel bij wisselstroom als inverter techniek.

TRANSFORMATOREN

Wisselstroom, driefase en inverter transformatoren.

Complete serie transformatoren voor toepassing in weerstandlasmachines. De gerenommeerde Tecna transformatoren zijn verkrijgbaar in een brede range in zowel primaire als secundaire spanningen. De transformatoren kenmerken zich door uitstekende prestaties en een hoge mate van betrouwbaarheid. Wisselstroom transformatoren met een vermogen tot 400 kVA, driefase gelijkstroom transformatoren tot 1500 kVA en de inverter transformatoren met directe stroom tot 1050 kVA. Naast het standaard assortiment transformatoren produceert Tecna ook speciale transformatoren voor bijvoorbeeld een toepassing waarbij een product verwarmd moet worden.

De transformatoren zijn watergekoeld en voorzien van een epoxy giethars waardoor optimale prestaties verkregen worden. Bovendien worden de transformatoren gefabriceerd in overeenstemming met de internationaal geldende normen ISO 5826, ISO 10656 en ISO 22829.